page_banner

Испорака на челични плочи – ROYAL GROUP


Ова е серија челични плочи неодамна испратени од нашата компанија во Австралија.Пред испораката, мора строго да ги испитаме челичните плочи за да го обезбедиме квалитетот на челичните плочи

Испорака на челични плочи (1)

Инспекцијата на челичните плочи е процес на проверка на квалитетот на челичните плочи за да се осигура дека квалитетот на челичните плочи ги исполнува релевантните стандарди и барања.Специфичната содржина на инспекција на челични плочи ги вклучува следните аспекти:

Инспекција на изгледот: сеопфатна проверка на површината на челичната плоча, вклучително и проверка на плошноста на челичната плоча, празнини, пукнатини, гребнатини, лузни и други дефекти.

Димензионално откривање: мерење на различни димензионални параметри на челичната плоча, вклучувајќи должина, ширина, дебелина и други димензионални параметри.

Анализа на составот: Внатрешниот состав на челичната плоча се анализира за да се одреди неговиот главен состав и содржината на нечистотија.

Тест за механички својства: тестирајте ги механичките својства на челичната плоча, вклучувајќи ја цврстината, растегливоста, својствата на ударот и другите параметри.

Проценка на површинскиот третман: Оценете ја обработената челична плоча за да ја проверите завршната обработка на површината, адхезијата и другите индикатори.

Тест за антикорозивна обвивка: антикорозивниот слој на површината на челичната плоча се тестира за да се обезбеди неговиот квалитет и антикорозивни перформанси.

Инспекцијата на челичните плочи може да се изврши со визуелна инспекција, допир, мерење и хемиска анализа, вообичаените методи на инспекција вклучуваат визуелна инспекција, ултразвучно тестирање, тест на истегнување, тест на удар, мерење на цврстина, металографска анализа итн. Според различни полиња и барања за примена, стандардите и методите за инспекција на челичните плочи се различни, и тие треба да бидат избрани и имплементирани според специфичните околности.

Контактирајте не за повеќе информации
Email: sales01@royalsteelgroup.com(Sales Director)
chinaroyalsteel@163.com (Factory Contact )
Тел / WhatsApp: +86 153 2001 6383


Време на објавување: 28-ти септември 2023 година