page_banner

Лим од галванизиран челик: високо сигурен градежен материјал


Од покрив и обвивка до структурни потпори и декоративни елементи,галванизиран лимнуди бројни придобивки. Процесот на галванизација вклучува нанесување на слој од цинк на челик за да се обезбеди заштитна бариера од корозија и 'рѓа. Ова значи дека поцинкуваниот челик може да издржи сурови еколошки услови, вклучително влага, УВ зраци и екстремни температури, без да се влоши или да го изгуби својот структурен интегритет, давајќи им на структурите изградени со gi-лим предностите на долготрајните перформанси и ниското одржување.

галванизиран челик
7.2 челичен лим

Поцинкуваниот слој исто така може целосно да се рециклира на крајот од својот животен век, намалувајќи ја потребата од нови суровини и минимизирајќи го влијанието на градежните активности врз животната средина. Долгиот живот наgi челичен лимструктури значи дека бараат помалку ресурси за одржување и поправка.

Поцинкуван челичен лимможе да се формира, сече и заварува во различни форми и големини, овозможувајќи прилагодени дизајни и беспрекорна интеграција во различни архитектонски стилови. Без разлика дали се користат за обложување на покрив, обложување на ѕидови, олуци или структурни греди, панелите од галванизиран челик се флексибилни и прилагодливи, што ги прави популарен избор за станбени и комерцијални проекти.

галванизиран лим

Покрај тоа,галванизиран челик, со својата отпорност на пожар, е безбеден и сигурен избор на градба во области подложни на шумски пожари или други опасности од пожари. Неговата незапаливост и високата точка на топење обезбедуваат дополнителна заштита и душевен мир за станарите и сопствениците на зградата.Бидејќи градежната индустрија има приоритет на одржливоста и еластичноста, се очекува галванизираниот челик да продолжи да биде префериран избор за издржливи и еколошки згради.

Кралскиот челик Тијанџинобезбедува најсеопфатни информации за производот

Контактирајте не за повеќе информации
Email: sales01@royalsteelgroup.com(Sales Director)
chinaroyalsteel@163.com (Factory Contact)
Тел / WhatsApp: +86 153 2001 6383


Време на објавување: Јули-09-2024 година