page_banner

Истражете ги вообичаените спецификации на брановидни плочи PPGI: Разберете различни барања за апликација


ППГИ брановидни плочишироко се користат во покриви, обложување и други градежни апликации. Познавањето на неговите општи спецификации може да одговори на различните потреби за апликација.

брановидни плочи

Состав на материјал:
ППГИ брановидни челични покривни плочисе направени од претходно обоено галванизирано железо (PPGI) или претходно обоен поцинкуван челик. Подлогата е галванизиран челик, кој е обложен со слој боја за да се подобри неговата отпорност на корозија и естетиката. Облогата за боја обично е изработена од полиестер, полиестер модифициран со силикон (SMP), поливинилиден флуорид (PVDF) или пластизол, со различен степен на издржливост и задржување на бојата.

Дебелина и профил:
Дебелината на брановидни плочи PPGI може да варира во зависност од специфичните барања за примена. Вообичаените дебелини се движат од 0,14 mm до 0,8 mm, а најпопуларните профили се синусен бран (традиционален бран) и трапезоиден. Обликот на брановидниот лист не само што влијае на неговиот изглед, туку и на неговата структурна цврстина и хидроизолациони способности.

ги брановидни плочи

Опции за боја:
Една од главните предности наППГИ брановидни покривни плочие широкиот опсег на достапни опции за бои. Овие обоени челични листови може да се прилагодат за да одговараат на дизајнот и естетските преференции на различни градежни проекти. Дали смели, светли бои или меки, природни тонови, вБрановидни плочи обложени со боја нудат бескрајни можности за создавање визуелно привлечни и кохезивни архитектонски дизајни.

Квалитет и перформанси на облогата:
Квалитетот на облогата со боја на брановидни плочи е од клучно значење за обезбедување долгорочни перформанси и издржливост. Различните типови на облоги нудат различни степени на атмосферски влијанија, УВ заштита и отпорност на гребење. Разбирањето на специфичните еколошки услови и барањата за изведба на апликацијата е од клучно значење за изборот на правилен квалитет на облогата за да се обезбеди долговечност на брановидни плочи PPGI.

Брановидни плочи PPGI

Употребата на претходно обоен челик ја намалува потребата за дополнително боење на локацијата, минимизирајќи ги емисиите на испарливи органски соединенија (VOC) и создавањето отпад. Рециклирањето на челикот исто така ги прави PPGI брановидни плочи еколошки избор за одржливи градежни практики.

Кралскиот челик Тијанџинобезбедува најсеопфатни информации за производот

Контактирајте не за повеќе информации
Email: sales01@royalsteelgroup.com(Sales Director)
chinaroyalsteel@163.com (Factory Contact)
Тел / WhatsApp: +86 153 2001 6383


Време на објавување: 17.06.2024